субота, 6 квітня 2019 р.

Про програму НУШ



Про програму О.Я. Савченко  


1 клас НУШ

З 1 вересня 2019 року, працюючи з 1 класом НУШ,  користуюся Типовою освітньою програмою для закладів загальної середньої освіти під керівництвом Савченко О. Я. Програма розроблена відповідно до нового Закону України «Про освіту», проекту Державного стандарту початкової  освіти.  Програма чітка, зрозуміла, структурована, не викликає непорозумінь. В ній вказано принципи за якими побудовано, є перелік ключових компетентностей та наскрізних умінь, містить інформацію щодо контролю та оцінювання навчальниї досягнень учнів (формувальне оцінювання та підсумкове)
Різниця між двома програмами полягає у рівні інтеграції освітніх галузей до навчальних предметів та очікуваних результатах навчання.
В Програмі О.Я.Савченко інтегруються чотири галузі – громадянська, історична, природнича та здоров'язбережувальна. Інтеграція цих предметів доречна та вмотивована.
Українська мова і математика в даній програмі не інтегруються. В першому класі важливо сформувати базові вміння – читати, писати, малювати, а перед тим як діяти потрібно мати певний рівень знань про способи діяльності.
У першому класі зберігся інтегрований курс “Навчання грамоти”. Він і так інтегрований, бо поєднує навчання писати, читати і роботу з дитячою книжкою. Математика не  поєднана з іншими курсами, бо діти й так вчаться не тільки рахувати, але й просторово мислити, складати моделі, працювати за алгоритмом. Ці предмети і так багатофункціональні.
Очікувані результати визначені  на кожен рік,  щоб  без домашніх завдань вчителі   не втратили орієнтири дитячих досягнень. Щоб учні часом не відставали – у вчителя є ці очікувані результати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.