субота, 2 лютого 2019 р.

Математичне кафе



    1 лютого 2019 року на уроці математики  ми з першокласниками вирушили у "Математичне кафе."
 Спочатку з`ясовуємо хто з дітей був укафе, що там роблять, хто обслуговує відвідувачів. Розподіляємо ролі - вчитель - офіціант, учні - відвідувачі.
    Але спочатку рахуємо сходи, повторюємо все що знаємо про десятки, згадуємо  правила гігієни та  поведінки в кафе.
    І ось перша страва "Асорті овочеве". Розглядаємо з чого  приготовлено. Діти в ролі  лікаря (з лялькою рукавичкою) дають поради, салат - корисний. Але - "Кафе математичне", то серед овочів вирази, обчислюємо, знаходимо відповідь, а біля неї цеглинку відповідного кольору,  і  дізнаємося назву кафе "Смачно".
   Салат  приправляємо  зеленим горошком "Горошинки запитань". Якщо  відповідь "так" - зелена цеглинка,  "ні" - червона. Потім, розподілившись по групам,  "смакуємо  морозивом" та "желе", складаючи вирази. Для кожного ріжку з морозивом  діти відшукують  смачну верхівку - вираз, а  для піалок, відшукують желе "правильну нерівність".
 Стомились - а тут і "пельменчики спортсменчики" подавати час. "Готуємо пельмені"(точніше імітуємо як їх готують ) - так відпочиваємо. 
 Настав час і записи зробити, щоб не забули коли кафе відвідали. Записуємо в зошит  каліграфічно.   А в кафе ще й перевірки бувають, то і ми перевіряємо правилтність записів, якщо є помилка - виправляємо.
   Встигли і з "Розумниками" попрацювати. Це цікаво і розвивально. Діти полюбляють такі завдання.  А потім розпочались покупки. Кожен обрав  конверт  "Скарбничку", сума гривень однакова, але різними копюрами. Всі  спочатку порахували,  потім кожен обирав собі   улюблені фрукти для покупки, враховуючи ціни.
Час і підсумок підводити, кафе покидати. У рученятах з`явилися усміхнені смайлики, а на картках "добре" та "супер" - прикріпилися прищіпочки. Отримали ще й  браслетики на руку за гарну роботу.
- Вам сподобалося?
-Так!- залунали дитячі голоси.
     А це  - найвища оцінка, найбільша нагорода для вчителя.

Миттєвості уроку  "Математичне кафе"

Це - ми, відвідувачі та офіціант.




Завдання з цеглинками. Поради лікаря. 







Салат "Асорті овочеве" з LЕGO" завданням.

 "Смакуємо желе". Хлопчики відшукують  правильні нерівності.


Смайлики та прищіпочки "супер"- ознаки  нашого уроку.




"Смакуємо морозиво". Дівчатка відшукували правильні вирази.



Ми - відвідувачі "Математичного кафе"



Гривні вправно рахували, фрукти смачні обирали.

Кожен обрав товар досхочу





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.